CMV 12-11-2023

Bijna 350 mensen bij toernooi Mini-toernooi

Bij het CMV-toernooi op 12 november 2023

in de Nieuwe Bankrashal was het een drukte van belang. AMVJ-Martinus ontving bijna 350 mini-volleyballers met hun ouders en begeleiders.

Die 350 mensen waren er niet allemaal tegelijk, het toernooi liep van 12:00 uur tot ongeveer 17:00 uur. CMV staat voor cool moves volleybal waarbij de mini’s, die van leeftijd variëren van 6 tot 12 jaar, ongeveer drie wedstrijden spelen. Daarbij hebben de zes-jarigen andere regels dan de twaalf-jarigen waarbij de regels aangepast zijn aan wat ze kunnen. Dus bij de echte kleinen wordt de bal nog voornamelijk gevangen en gegooid, bij de oudere kids begint het steeds meer op het officiële volleybal te lijken.

De CMV-toernooien vinden één keer per maand plaats in steeds weer een andere regio in de buurt. Afgelopen keer was het dus de beurt aan Amstelveen. Wat schoonheidsfoutjes daargelaten als een niet-werkende tijdsklok, verliep alles volgens plan en was de sfeer gezellig. Bij de mini’s geldt vooral het plezier hebben in het spelen met elkaar en wordt minder de nadruk op de winst of het verlies gelegd. Het volgende CMV-toernooi vindt plaats in Sporthal De Bloemhof in Aalsmeer op 16 december.