Tussenstand van de Jeugdafdeling

Tussenstand van de Jeugdafdeling

Onze jeugdafdeling heeft sinds september

weer te maken gehad met een enorme toename van nieuwe leden. Uiteraard, zijn we hier erg verheugd over. Maar dit heeft ons ook voor een aantal praktische uitdagingen geplaatst, die we gedurende de eerste helft van dit seizoen moeten proberen op te lossen.

Hoe ga je groepen van soms 16 spelers/speelsters op één veld nog trainen?
Hoe zorg je er voor dat de nieuwe instromers, zo snel mogelijk, ook ingepast kunnen worden in de bestaande teams.
Hoe zorg je er voor dat zowel de nieuwe, maar ook de bestaande leden, tevreden zijn met hun speeltijd tijdens wedstrijden.

Gelukkig hebben we met inzet van onze trainers, het aantrekken van een paar buddy’s voor de écht grote groepen, onze coaches, ouders en niet in de laatste plaats ons Dames 1 team (die een extra veld hebben ‘vrijgemaakt’ voor onze C-jeugd en daarnaast zijn ingesprongen als enthousiaste trainers), er voor kunnen zorgen dat we deze competitiehelft op een goede manier hebben kunnen ‘doorstaan’.

Zijn alle problemen nu opgelost? Nee! We missen nog steeds zaalruimte en trainers die ieder team een eigen training garandeert.
We zoeken nog ouders (of oudere jeugd), die de trainers kunnen ondersteunen bij het verzorgen van de trainingen, voor een aantal teams. Nog niet ieder team heeft een coach (te leveren vanuit de ouders) en aanspreekpunt rondom wedstrijdzaken. Maar we hebben nu wel de kans om tijdens de kerstvakantie en voor aanvang van de tweede helft van de competitie, een aantal zaken aan te passen en (hopelijk) voor iedereen meer structuur en duidelijkheid en hierdoor spelplezier verschaft.

Er zullen een slechts enkele verschuivingen in teamindeling plaatsvinden, waarover de spelers individueel, al zijn geïnformeerd.

Helaas, zijn er nog enkele knopen door te hakken, waardoor het publiceren van deze nieuwe teamindelingen, op dit moment, alleen maar voor verwarring kan zorgen. Wij zullen hier zo spoedig mogelijk meer duidelijkheid over verschaffen!

Wat we wél al kunnen delen?

We gaan de tweede seizoenshelft in met:

3 MA teams
3 MB teams (nu 2)
4 MC teams (nu 2)
1 JB team
1 JC team

Rest ons, als Jeugdcommissie, iedereen bijzondere fijne feestdagen en een goed begin van 2023 te wensen!