Opleiding tot volleybaltrainer

Wil je een stap verder op de trainersladder?

Onze collega-voleybalclub VCH uit Hoofddorp wil dit seizoen aan alle geïnteresseerde trainers in de regio een VT3 cursus aanbieden. De opleiding wordt afgesloten met Proeven van Bekwaamheid en een officieel diploma van de Nevobo. Met dit diploma mag je teams (junioren en senioren) trainen t/m het niveau van de 3de divisie.

Voor dit trainersdiploma volgt je een cursus (bestaande uit 8 bijeenkomsten) waarbij je extra tips en handvatten meekrijgt voor je trainingen. Je leert o.a.: hoe bereid je een training voor, wat zijn de belangrijkste aandachtspunten tijdens de training, hoe bouw je een training op, waar let je op tijdens een oefening? In de bijlage staat de meest belangrijke informatie over deze cursus.

Naast dat het je helpt om betere trainingen te geven, is het natuurlijk ook goed voor je CV. Een vooropleiding is niet nodig. Je moet minstens 18 jaar en lid van de Nevobo zijn en een team trainen zodat je oefeningen in de praktijk kunt brengen.

Deze cursus kost naar schatting rond de €725. Als je geïnteresseerd bent, laat het ons (de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) dan weten. Dan kunnen we er nog wat verder over praten en kijken wat de club kan doen aan financiële tegemoetkoming, want we willen graag goede trainers voor onze leden.